JADŁOSPIS NA OKRES
16/09/2024 do 20/09/2024
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek |
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, (1,7) |
Zupa – brokułowa, (1,3,7,9) |
Rogal maślany (1,3,7) |
Wtorek |
Kasza manna na mleku, (1,4,7) |
Zupa – rosół z makaronem, (1,3,7,9) |
Grahamka z masłem, (1,7) |
Środa |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajecznaze szczypiorkiem, rzodkiewki, pestki dyni, (1,3,7) |
Zupa – dyniowa, (1,7,9) |
Budyń z kaszy jaglanej (1,3,7) |
Czwartek |
Makaron na mleku, (1,7) |
Zupa – z fasolki szparagowej, (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, (1,6,7,9,10) |
Piątek |
Płatki żytnie na mleku, (1,6,7,9,10) |
Zupa – cebulowa, (1,3,7,9,11) |
Ciasto marchewkowe (1,3,7) |
LISTA ALERGENÓW:
1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA- mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI