JADŁOSPIS NA OKRES
03/02/2025 do 07/02/2025
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek |
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy w plasterkach, rzodkiewki, (1,7) |
Zupa – pieczarkowa, (1,7,9) |
Lepioszka z nutellą (1,3,7) |
Wtorek |
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata, kalarepka, papryka czerwona, herbata owocowa, banan (1,6,7,9,10) |
Zupa – grochowa z ziemniakami (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, (1,7) |
Środa |
Płatki żytnie na mleku, (1,4,7) |
Zupa – krem z pora z grzankami, duszone podudzie z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, (1,7,9) |
Bułka z masłem, (1,7) |
Czwartek |
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ser twarogowy półtłusty, szczypiorek, papryka kolorowa, marchew w słupkach, (1,7) |
Zupa – żurek, (1,7,9 ) |
Gofry (wyrób własny), (1,3,7) |
Piątek |
Ryż na mleku, (1,3,7) |
Zupa – barszcz czerwony, (1,3,4,7,9) |
Bułka z masłem, (1,6,7,9,10) |
LISTA ALERGENÓW:
1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA- mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI