JADŁOSPIS NA OKRES
22/04/2024 do 26/04/2024
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek |
Owsianka na mleku, (1,7) |
Zupa – barszcz czerwony, (1,7,9) |
Owoce z jogurtem greckim, bułka (1,7) |
Wtorek
|
Kasza jaglana na mleku, (1,4,7) |
Zupa – z soczewicy, (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, kiełbasa krakowska sucha, sałata, ogórek zielony, chrupki kukurydziane, sok/woda (1,6,7,9,10) |
Środa |
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały półtłusty, dżem malinowy, podpłomyki, herbata owocowa, melon (1,7) |
Zupa – z zielonego groszku, (1,3,7,9) |
Bułka z masłem, jajko na twardo plasterki, rzodkiewki, papryka kolorowa, sok/woda (1,3,7) |
Czwartek |
Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbatka ziołowa, jabłko (1,7) |
Zupa – krupnik, (1,3,7,9) |
Kisiel owocowy (wyrób własny), bułka (1,7) |
Piątek
|
Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa, pomarańcza (1,3,7) |
Zupa – żurek, (1,4,7,9) |
Grahamka z masłem, szynka pieczona (1,6,7,9,10) |
LISTA ALERGENÓW:
1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA- mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI