JADŁOSPIS NA OKRES
25/09/2023 do 29/09/2023
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek |
Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, rzodkiewki, pestki z dyni, herbata owocowa, banan (1,3,7) |
Zupa – fasolowa z ziemniakami (1,3,7,9) |
Bułka orkiszowa (1,6,7,9,10) |
Wtorek
|
Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, kalarepka, pestki słonecznika, papryka kolorowa, herbata z cytryną słodzona miodem, borówka (1,4,7) |
Zupa – zacierkowa, (1,7,9) |
Bułka bawarska (1,3,7) |
Środa |
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony, chrupki kukurydziane, herbata owocowa, arbuz (1,6,7,9,10) |
Zupa – brokułowa, (1,3,7,9) |
Granola (wyrób własny), jogurt naturalny, mus owocowy, bułka mini (1,7) |
Czwartek |
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem (1,7) |
Zupa – barszcz czerwony, (1,6,7,9,10) |
Kisiel owocowy (1,7) |
Piątek
|
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z kukurydzą i koperkiem, pomidor, marchew w słupkach, herbata owocowa, jabłko (1,7) |
Zupa – dyniowa, (1,3,4,7,9,11) |
Grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, papryka kolorowa, rzodkiewki, sok/woda (1,6,7,9,10) |
LISTA ALERGENÓW:
1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA- mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI