JADŁOSPIS NA OKRES
18/11/2024 do 22/11/2024
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek |
Płatki żytnie na mleku, (1,7) |
Zupa – ogórkowa, (1,7,9) |
Bułka lepioszka z masłem, dżem wiśniowy, (1,3,7) |
Wtorek |
Płatki jaglane na mleku, (1,4,7) |
Zupa – brokułowa, (1,7,9) |
Gofry (wyrób własny), (1,3,7) |
Środa |
Płatki ryżowe na mleku, (1,7) |
Zupa – szczawiowa zaprawiana jajkiem, schab duszony z warzywami, kasza pęczak, surówka z selera, kompot owocowy/woda (1,3,7,9) |
Racuchy dyniowo-pomarańczowe (1,3,7) |
Czwartek |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo plasterki, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, papryka czerwona, herbata owocowa, mandarynka (1,3,7) |
Zupa – krem z pora z grzankami, (1,7,9) |
Bułka z masłem, (1,7) |
Piątek |
Zacierka na mleku, (1,6,7,9,10) |
Zupa – barszcz ukraiński, (1,4,7,9) |
Grahamka z masłem, kiełbasa krakowska sucha, sałata, pomidor, sok/woda |
LISTA ALERGENÓW:
1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA- mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI